18-12-2025, 10:22
|
|
|
|
Sayın Üstadım, sizi yıllardır takip ediyor ve engin bilgilerinizden istifade ediyorum. Özel mesaj göndermek zorunda kaldığım için öncelikle bağışlamanızı diliyorum. Sürem kısıtlı olduğu için bu yola başvurduğumu bilmenizi istirham ederim. Bir sorum olacak, bilginizi paylaşırsanız mutluluk duyacağım. Şöyleki;
3 aracın karıştığı Ölümlü trafik kazası nedeniyle müvekkillerimiz adına maddi ve manevi tazminat davası açmıştık. Dava sigorta şirketleri dahil 7 davalıya karşı müştereken ve müteselsilen tahsil talepli olarak açılmıştı.
Yerel mahkemede alınan kusur bilirkişi raporunda kazaya karışan araçlardan birisinin sürücüsü ve malikinin kusuru bulunmadığı tespit edildi. yine bilirkişi raporundaki zarar miktarına göre tüm davalılar (kusursuz araç sürücüsü ve maliki dahil) hakkında talep artırımında bulunduk. Mahkeme yargılama neticesinde davalılardan ikisini sorumlu tutmadı ve davayı bu iki kişi yönünden reddedip diğer 5 davalı yönünden kabul etti. Davanın reddedildiği iki davalının vekili yoktu. Karara en yakın asgari ücret üzerinden hesaplama yapılması gerektiği için dosyayı istinaf ettik. İstinaf dilekçemizde kusursuz bulunan davalılara da kusur atfedilmesi gerektiği yönünde bir bozma talebimiz olmadı. BAM istinaf taleplerimizi haklı bularak kararı bozdu ve dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.
Yerel mahkemede yeniden bir hesaplama yapıldı. Şimdi yerel mahkemece kusursuz oldukları için Red kararı verilen iki davalı için dosyaya vekalet sunuldu. Biz yeniden yapılan hesaplamaya göre davamızı ıslah edeceğiz. Ancak red kararı verilen iki davalının vekiline vekalet ücretine hükmedilme durumu var. Biz sadece bir kısım davalılar yönünden (5 davalı) ıslah yapabilir miyiz? Bu konu hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız ve varsa yargı kararı da paylaşırsanız minnettar oluruz. Tekraren hürmetlerimi sunarım.
|