Konu
:
İşyeri su abonesinin su satışı
Mesajı Okuyun
Dün, 15:24
#
3
lawislife
Alıntı:
Yazan
Av. Engin EKİCİ
Sayın lawislife;
Şebeke suyunun bir abone tarafından başkalarına ticari amaçla satılması yasal olmayıp hem abonelik sözleşmesine hem de kamu yararına aykırı olduğundan su dağıtım hizmetini yerine getiren kurum sözleşmeyi feshedebileceği gibi suyu kesebilir ve para cezası uygulayabilir.
Ticari bir saikle hareket edilmeksizin acil ve önemli temel bir ihtiyacın karşılanması için yapılan yardımlar bu durumun istisnası olarak değerlendirilebilir.
Muhtemelen belirttiğiniz limana su sağlayan kurumla aboneler arasında akdedilen sözleşmede buna dair hükümler mevcuttur.
Saygılarımla
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim üstadım. İki taraf arasındaki sözleşmede bu duruma değinen bir düzenleme yok. Sadece genel abonelik sözleşmesi yanında taraflar arasında özel bir protokol var. Bu protokolde de abonelik türünün toplu satıştan işyeri aboneliğine çevrileceği ve 3.kişilere su tahsisi halinde meydana gelen sağlık ve cezai sorunlarda sorumluluk ilgili işletmenindir denilmiştir. Başka bir maddede ise su idaresi gerekli gördüğü hallerde 1 ay önceden yazılı bildirimde bulunmak şartıyla suyu kesebilir sözleşmeyi iptal edebilir kaydı mevcut. Yani üstadım bu durumda ve sizin açıklamalarınız ışığında kamu yararı gerekçesiyle abonelik feshini idare sağlar düşüncesindeyim
lawislife
Üye Kimliği
lawislife İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
lawislife İsimli Üyeye Email Gönderin
lawislife İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın