Mesajı Okuyun
Old Dün, 20:53   #1
İrem T.

Varsayılan Belirsiz Süreli Iş Sözleşmesinde Işçi Lehine Cezai şart

Merhabalar,

Belirsiz süreli iş sözleşmesine konu cezai şartın ödenmesi talepli bir dava yürütmekteyim. Söz konusu cezai şart iş akdinin belli bir zamandan önce (sözleşmede ay olarak kararlaştırılmış) feshedilmesi halinde işveren işçiye öder şeklinde düzenlenmiş ancak cezai şart miktarı maktu olarak belirlenmemiş. Bu dava ilk olarak belirsiz alacak davası olarak açılmış ve arabuluculukla ilgili bir husustan dolayı usulden reddedilmesinin akabinde benim devraldığım bir dosya. Davayı ben de belirsiz alacak davası olarak açtım. İlk endişem bu sefer de belirsiz alacak davası şeklinde açılmasından dolayı yine usulden reddedilmesi. Ancak bir diğer tereddüt yaşadığım ve sizlerden geri dönüş beklediğim husus da şu; bir önceki dosyada bilirkişi raporu alınmış, bu dosyada da tanıklar dinlendikten sonra en son yapılan duruşmada hakim tekrar rapor alınsa zaten farklı bir rakam çıkmayacak minvalinde konuştu ve bilirkişi incelemesiyle ilgili bir ara karar kurmadı. Benim açımdan da dosyanın bilirkişiye gitmesi sadece zaman kaybı olacak. Şimdi ben de tekrar söz konusu raporu baz alarak talep artırım dilekçesi sunmayı planlamaktayım. Sizce dosyanın geldiği bu aşamada önümüzdeki celseyi beklemeden, karara çıkar düşüncesiyle, talep artırım dilekçesini sunmam yerinde olur mu? Fikirleriniz ve varsa emsal kararlar için şimdiden teşekkürler.