Dün, 10:13
|
|
|
|
Arabuluculuk Dava şarti Yokluğundan Red Ticari
Merhaba meslektaşlarım, reddedilen bir davam ile ilgili soru sormak istiyorum. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Dava arabuluculuk dava şartı yokluğundan reddedildi. Davamız ise kooperatif üyeliğinin sonlandırılması nedeniyle alacak davası. İlk başta davalı aleyhine icra takibi başlatmıştık. Davalı kooperatif icraya itiraz etti. Bizler de arabuluculuğa başvurduk. Arabuluculuk süreci sonunda davayı itirazın iptali değilde normal dava olarak açtık.
Arabuluculuk son tutanağında üst kısımda;
"Konu:Kooperatif üyeliğinin sona ermesi nedeniyle alacak talebi"
şeklinde yazmakta. Son tutanağın açıklama kısmında ise şöyle yazmakta "... icra müdürlüğü ... e. sayılı dosya ile başlatılan ve karşı tarafın takibe itiraz ile duran kooperatif üyeliğinin sona ermesi nedeniyle alacak" .
1-Arabuluculuk son tutanağın açıklama kısmında her ne kadar itirazın iptali yazsa da kooperatif üyeliğinin sona ermesi nedeniyle oluşan alacak asıl konudur. Dolayısıyla dava şartı yokluğundan reddedilmesi yerinde midir?
2-İstinaf ile hiç uğraşmadan yeniden arabuluculuğa başvurup dava mı açsam daha mantıklı olur? Davalı avukatı olmadığından karşı vekalet çıkmadı.
3-Munzam zarar için de dava açmayı düşünüyordum. Munzam zarar davasını bekleteyim mi açayım mı?
Görüşlerinizi bekliyorum.
|