Mesajı Okuyun
Old Dün, 14:25   #1
Avukat Ergun

Varsayılan ihtiyaç sebebiyle tahliye davasında elbirliği mülkiyeti

Elbirliği mülkiyetine konu olan bir taşınmazda maliklerden birinin ihtiyacı sebebiyle 5 malik adına ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açtım. Yargıtay kararları uyarınca elbirliği mülkiyetinin olduğu durumlarda malikler davayı beraber açabilecekleri gibi muvafakat ile de devam ettirebilirler. Ben de bu sebeple 5 malik adına 1 malikin ihtiyacı için davayı açtım. Bilindiği üzere ihtiyaç sebebiyle tahliye davalarında davacının başka taşınmazı olup olmadığı araştırılmaktadır. Ön inceleme duruşmasında ise tüm davacıların ve eşlerinin tapu kayıtlarının araştırılmasına karar verildi. Öncelikle sormak istediğim husus şu ki benim ihtiyacı olan müvekkilimin tek taşınmazı tahliyeye konu taşınmazdır fakat diğer davacıların taşınmazları vardır. Burada muvafakati alınarak da devam ettirilebilecek bir dava iken sırf usul ekonomisi açısından ortakların tamamını davacı olarak davayı açtım diye hakimin tüm davacıların taşınmazlarını araştırması doğru mu? eğer diğer davacıların taşınmazı var ise bunun davaya etkisi var mı?