Mesajı Okuyun
Old 11-11-2025, 14:01   #1
kfkaraoglu

Varsayılan Taşinmaz Devri-babayla Oğul Arasindaki Temsil Ilişkisi-işlemin Geçerliliği

Merhabalar, karşı karşıya kaldığım bir konuyla alakalı önerilerinizi rica ediyorum. Pandemi döneminde muris evlatlarına miras taksimi kapsamında sahip olduğu taşınmazları devrediyor ancak 1 evladı o dönemde yoğun bakımdan henüz çıkmış. Bu evlat ve devreden baba tapu müdürlüğüne gittiğinde tapuda bulunan memur pandemi önlemleri ve yoğun bakımdan henüz çıkmış olduğu sebebiyle taşınmazı devralacak kişiyi binaya almıyor. Taraflar da madem ben alamıyorum hazır gelmişken torun(devralacak olan kişinin evladı)'un taşınmazı devralmasına karar veriyor ve her nasılsa tapuda tanık olarak esas taşınmazı devralması amaçlanan kişi gösteriliyor. Diğer tanık ise bu kişinin yeğeni. Takip eden süreçte devralan torun bu taşınmazı babaya devretmiyor ve hukuki problem ortaya çıkıyor. Ancak hem diğer mirasçılar hem de tapudaki diğer tanık, toruna yapılan bağış işleminde devredenin asıl iradesini biliyor.Bu noktada ilk kez bu giriftlikte bir olayla karşı karşıya kaldığımdan görüşlerinizi alma gereği duydum. Olayın ne şekilde nitelendirilmesi halinde hukuki çözüm daha mümkün hale gelir. Tapuda babanın yaptığı tanıklık ve işlemin geçerliliğinin irdelenmesi mi, babayla-oğul(torun) arasındaki hukuki ilişkinin çözümlenmesi mi daha yerinde olacaktır. Şimdiden teşekkürler.