Mesajı Okuyun
Old Dün, 08:20   #5
Admin

Hakkaniyet indirimine söz konusu olan kısım yönünden vekalet ücretine hükmedilip hükmedilmeyeceği konusunda her SH ayrı kararlar veriyor, uygulama oturmadı. En azından İstanbul Anadolu Adliyesi yönünden durum bu. Ancak giderek daha fazla hakimin bu kısma ilişkin vekalet ücretine hükmetmediğini söyleyebilirim.

Davacının bu konuda uygulayabileceği strateji bilirkişi raporu verildikten sonra bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunurken bu konuya da değinip, içtihatlarla vs. de hakimi ikna edip karar duruşmasına hakimin vekalet ücreti konusunda da bilinçli çıkmasını sağlamak. Aksi takdirde özellikle SH'ye yeni atanmış hakimler otomatik vekalet ücretine hükmedebiliyor. Daha tecrübeli olanlarsa genelde bu kısım yönünden vekalet ücreti taleplerini reddediyor.

Karar kesinleşmeden vekalet ücreti kısmı da icraya konulamaz.

Ben sizin yerinizde olsaydım kararı -şu aşamada- istinaf etmezdim. Hatalı hükmedilmiş dahi olsa vekalet ücreti ödememek için 1,5 yıl kira farklarını almamak çok mantıklı değil bence.

Öte yandan karşı taraf istinaf ederse, o zaman siz de vekalet ücreti yönünden istinaf edebilirsiniz.