Mesajı Okuyun
Old Bugün, 20:13   #4
öz87

Alıntı:
Yazan Admin
Kimin istinaf ettiğinin önemi yoktur, karar kesinleşmemişse kira tespit ilamından kaynaklanan kira farkları icraya konulamaz.

İlamın, vekalet ücreti/yargılama gideri yönünden icraya konulduğu sanmıyorum çünkü zaten İcra Müdürü kesinleşme şerhi olmadan böyle bir ilamlı takibi kabul etmeyecektir. Oldu ki, kabul ettiyse şikayet yoluyla takibin iptali talep edilmelidir.

İlam kira farkları yönünden icraya konduysa, zaten bu ilamlı takip konusu değildir, o nedenle itiraz edilerek takip durdurulabilir. Alacaklı, itirazın kaldırılması yoluna giderse, yine kesinleşmeden talep edilemeyeceği gerekçesiyle davası reddedilecektir.

HGK. 2017/6-1847E., 2021/1376K. 9.11.2021

Sayın admin
Öncelikle merhaba, Kira bedelinin tespiti davasında kısmen kabul kısmen red kararı verildi.
Red gerekçesi hakkaniyet indirimi sebebiyle gerçekleşmiş oldu. Biz 27000 talep ettik , bilirkişi 29.000 dedi hakkaniyet indirimiyle bu karar talebimizin altında kaldı ve karşı vekalet ücretine hükmedildi.

Öncelikle sormak isterim ki , hakkaniyet indirimi sebebiyle verilmiş kararlarda karşı vekalet ücretine hükmedilebilir mi?

Bir de karşı vekalet ücreti kararına ilişkin istinaf kanun yoluna başvurulmalıdır? Davalı taraf istinaf edecektir tahminimce yalnız benim istinaf talebimde bulunmamış olmamdan ötürü vekalet ücretine ilişkin icra takibi başlatabilir mi? Uygulamada kesinleşmeden icraya konulamayan kararlardan olduğunu biliyorum ancak vekalet ücreti yönünden emin olamadım .saygıdeğer üstadlarıma sormak isterim. Şimdiden teşekkürler