Mesajı Okuyun
Old Dün, 20:30   #3
Av. Arda

Alıntı:
Yazan Ece Deniz Vardar
Merhaba Meslektaşım,

Süreli nafaka kararlaştırabilirsiniz fakat bunu yoksulluk nafakası olarak kararlaştırmanızı öneririm. İştirak nafakasını süreli kararlaştırırsanız hakimin onaylamama ihtimali yüksek olacaktır. Ayrıca boşanma ödeme tarihlerini boşanmanın kesinleşmesinden sonra belirlemeniz uygun olacaktır. Hem takibe koyulabilmesi hem de ödememe durumunda hapis cezası verilebilmesi için kesinleşmeden sonraki bir tarih için belirlemenizin daha uygun olduğu kanaatindeyim.

Üstad, yanıtın için çok teşekkür ederim. Karşı taraf turizm ile ilgilendiği için ödemeleri ancak yaz aylarında yapabileceğini söylüyor. Müvekkil de karşı tarafın durumunun farkında. Ben de ileri bir tarihte nafaka ödemesinin başlamasını mantıksız olabileceğini düşündüm ancak somut duruma karşı ne yapılabilir bilemedim. Ayrıca üstad, biliyoruz ki yoksulluk nafakasına karşı hapis cezası ile iştirak nafakasına karşı hapis cezasının uygulanmasının sertliği konusunda net bir ayrım var. Yoksulluk nafakası olarak yazıp ödeme yapılmadığında hapis cezası istemimiz yerine getirilir mi uygulamada ?