03-10-2025, 18:51
|
|
|
Pert Bedelinin Tazmini Maksadıyla Kısmi Dava
Meslektaşlarım merhabalar müvekkilin 01/05/2022 tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde karşı tarafın aracı pert olmuş. Sigortadan teminat limitleri dahilinde ödeme aldıktan sonra kalan miktar için 17/03/2023 tarihinde kısmi dava açılmış ve 29/09/2025 tarihinde işbu davada karar verildi.
Dava kısmi değer üzerinden kabul edilmiş, şimdi ise bilirkişi raporuna istinaden müvekkilin kusuru oranında kalan bedelin tahsili için yeni bir dava açıldı.
Kısmi dava zamanaşımını kestiği için bu hususta itiraz etsek de sonuç alamayacağız diye düşünüyorum. Gerekçeli karar henüz yazılmadı, derdestlik itirazında bulunmayı düşünüyordum fakat miktar itibariyle kesin olduğu için buradan da sonuç alamayacağımızı düşünüyorum.
Fakat meslekte yeni olduğumdan gözden bir şey kaçırmamak adına forumda sormak istedim. Çünkü bu durumda müvekkile davayı sürdürmesini ve hükmedilmesi muhtemel alacağı biriktirmesini ya da karşı tarafla görüşüp indirim talep ederek ödeme yapmasını tavsiye edeceğim. Yardımcı olabilecek meslektaş varsa çok sevinirim. Yanlış düşündüğüm bir nokta varsa ve aydınlatırsanız mutlu olurum. İyi çalışmalar diliyorum.
|