Mesajı Okuyun
Old 03-10-2025, 18:44   #3
Toy Avukat

Alıntı:
Yazan nesrintat
Meslektaşım merhaba,bu uygulama mahkemeden mahkemeye değişiyor. Bazı mahkemeler duruşma gününü bildiren tensip tutanağıyla 2 haftalık kesin süre veriyor,bazısı ön inceleme duruşmasında süre veriyor. Bazısı tensiple süre verdiği halde ön inceleme duruşmasında yeniden süre veriyor. Ben bu konuda riske girmeyip tensiple verilen süreye dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hem tensiple süre veren devamında ön inceleme duruşmasında yeniden süre veren bir mahkemede hakimin tayini çıktı gitti. Yeni gelen hakim tensiple verilen sürede sunulmamış deliller için ön inceleme duruşmasında yeniden bir süre vermedi ve sunulmayanların süresinde sunulmamış olduğuna karar verdi. Riske girmemek gerektiğini düşünüyorum. Karşı taraf itiraz edebileceği gibi hakim de değişebiliyor.

Çok teşekkür ediyorum meslektaşım. Sanırım en doğrusu dediğiniz şekilde hareket etmek. Benim bulunduğum şehirde de hakimler sunulup sunulmadığına bakmaksızın ön incelemede süre veriyorlar ama sizin de söylediğiniz gibi ne olacağı belli olmaz, tedbirli olmakta fayda var. Her ne kadar erken sununca karşı taraf delillerimizi erkenden bilecek ve davayı kaybedeceğiz psikolojisine girsem de tedbirli olmakta fayda var İyi çalışmalar diliyorum.