Mesajı Okuyun
Old 29-09-2025, 19:54   #3
avukatoki

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;

Ben kira sözleşmesi imzalandıktan sonra kiracının evlenmesi durumunda aile konutu haline gelmeyeceği ve dolayısıyla kiracının eşinin kira sözleşmesinin tarafı olmayacağı kanaatindeyim.

Ancak siz durumu biraz daha açıklarsanız net yardımcı olalım:
1- Kiracının mı kiraya verenin mi vekilisiniz?
2- Kiracının vekili iseniz; kiralananı aile konutu haline mi getirmek istiyorsunuz
3- Tarafalar arasında yapılmış hukuki bir işlem var mı? İhtar var ise içeriği, icra takibi yada dava var ise içeriği ?

Şunu baştan söyleyeyim; kiracının eşinin aile konutu dolayısıyla kira sözleşmesinde taraf haline gelebilmesi için; kiraya veren dava yada icra takibi başlatmadan önce kiracının eşi tarafından çekilmiş bir ihtar olması zorunludur.
İlginiz ve cebanınız için çok teşekkürler kıymetli meslektaşım. Biz kiraya veren vekiliyiz. Hiçbir hukuki işlem yapılmadı hali hazırda yazılı kira sözleşmesi ve boş tarih imzalı tahliye taahhütnamesi var.Tahliye talepli icra takibi başlatmayı düşünüyorum. Tarafımıza herhangi bir ihtar çekilmedi. Evlilik birliği söz konusu konutu doğrudan aile konutu haline getiriyor ve davada/takipte karşı tarafça öncesinde bir ihtara gerek olmaksızın ileri sürülebiliyor diye biliyorum yanılıyor muyum?