Mesajı Okuyun
Old 26-09-2025, 12:49   #3
avebs

Alıntı:
Yazan Admin
Dava vekalet ücretini her halükarda alacaksınız. Kira farkına ilişkin vekalet ücretini alabilmeniz kiracı bu farkları yatırmadan icra takibi yapmanıza bağlı. Kiracı icra takibi yapmanızı beklemek durumunda değil, bu ödemeler "kira" olduğundan müvekkilin banka hesabına dilediği zaman yatırabilir ve bu geçerlidir (hatta isterse kesinleşmeden dahi yatırır).

Biliyorum üstat, ben baro tarifesine uyarak sözleşmeye yazdığım birikmiş kira alacakları için yapılacak icra takibinden belli bir yüzde ve icra karşı vekaletin derdine düştüm Karşı taraf uluslararası bir firma olup süreçlerde anlaşmaya hiç yanaşmadıklarından olabildiğince tahsilat yapmak istiyorum.

O halde en iyi şansım istinafta kesin olmak üzere verilecek kararı karşı taraftan daha sıkı takip edip UYAP'tan gördüğüm gibi icraya koymak. Kesin olmak üzere verilen kararda tebligat, kesinleşme şerhi vs. aranmaz ve kararı görüp birkaç saat içerisinde, ödeme yapılmadan icra açabilirim diye düşünüyorum.

Yalnız şu iki husus kafama takıldı; 1. temyiz sınırı yıllık bedele göre mi yoksa harca esas olan aylık bedele göre mi belirlenecek? 2.kira bedelinin tespiti birikmiş kiralara ilişkin eda hükmü içermiyorsa, bunların icra takibi "eksik ödenen kiralara" ilişkin ilamsız icra olacaksa örneğin benim karşı vekalet ücretim eda hükmü olduğundan ben bunları ayrı ayrı mı icraya koyacağım?