Bugün, 02:49
|
|
|
Avukat ile müvekkilin arasındaki güven ilişkisi dar anlamda her iş için ayrı ayrı değerlendirilemez. Güven ya vardır ya da yoktur.
Müvekkilin size tevdi ettiği işlerin bir tanesinden istifa ile çekilmeniz durumunda diğerlerinde de vekilliği sürdürmeniz mümkün değildir. Bu sebeple diğer dosyadan da istifa etmekle doğru olanı yapmışsınız. İstifanızın müvekkile tebliğ edilmesi için gerekli olan posta masrafını yatırarak mahkemenin tebligat yapmasını sağlamanızı öneririm. Tebellüğün ardından 2 hafta boyunca vekillik görevleriniz devam etmektedir.
İstifanızın haklı olması halinde ilk dosya için de herhangi bir sorumluluğunuzun doğmayacağını düşünüyorum çünkü nasıl ki müvekkil herhangi bir aşamadaki dosyanın vekilliğini üstlenmeniz için getirdiğinde ücretinin tamamına hak kazanılıyorsa dosyadan herhangi bir aşamada haklı olarak istifa etmeniz halinde yine ücretin tamamına hak kazanılır.
Son olarak, müvekkilden tahsil edemediğiniz avukatlık ücretini ve mahrum kaldığınız vekalet ücretlerini de talep edebilirsiniz.
Burada verdiğim bilgileri temel olarak Av. Atilla ÖZEN'in Avukatlık Hukuku isimli kitabından öğrenmiştim ancak şu anda hangi mevzuattan kaynaklandıklarını vs. hatırlamıyorum. O yüzden gerekçesiz şekilde bilgi vermiş olabilirim. İlgili kaynağa bakmanızı öneririm.
|