Mesajı Okuyun
Old 11-09-2025, 21:35   #3
Griffin54

Alıntı:
Yazan Avukat Eylül
Arabuluculuk sürecini unutmayın.kural olarak dava dilekçenizde harca esas değer belirtin yoksa mahkeme size bunu sorar ve eksik harcın tamamlanmasını ister. itirazın iptali nispi harca tabidir.Lakin sadece ana para ödenmiş işlemiş faizi ödenmediyse ayrıca harç yatırılması gerekir çünkü itirazın iptali davasında davadeğeri asıl alacak üzerinden ödenir, dediğim gibi takip talebinizde işlemiş faiz var ise onun harcını ödeyeceksiniz. ödeme emri tebliğ edildikten sonra mı itiraz ediliyor,itiraz metninde ne diyor,çünkü ana parayı ödemiş ..İcra takibindeki vekalet ücretine faiz işlemez.

Meslektaşım doğrudan başımdan geçenleri anlatayım.

1. olay; kira kontratını takip talebinin ekine ekleyerek ödenmemiş 1 yıllık kira alacağı için ilamsız takip başlattım. borçlu taraf sadece borca faize ve ferilerine itiraz etti. Bu şekilde olunca kira ilişkisini kira bedelini ve imzayı zımmen kabul etmiş oldu. Bende elimde imzası ikrar edilmiş bir belge olduğunu düşünerek icra hukukta itirazın kaldırılması talepli dava açtım. (Aynı kira dönemi için taraflar 2 farklı kira kontratı düzenliyor. Biz yüksek bedelli olanı takip talebine ekledik, borçlu cevap dilekçesi ile düşük bedelli kira kontratını eklerse, akıbet ne olur?)

2. olay ; haklı olarak takip başlattım ve 5dk sonra borçlu taraf asilin banka hesabına ödeme yaptı ve borca itiraz etti. henüz tebligat vs hiç birşey yok ama takip başlattık, takipte haklıyız. bende icra vekalet ücretim için 100tl üzerinden kısmi olarak itirazın iptali davası açtım. 1 yıllık dava açma süresi içerisinde ıslah edersem. bir sorun yasar mıyım