Bugün, 15:06
|
|
|
Vekalet Ücreti Alacağına İlişkin Desteğinizi Rica Ederim.
Meslektaşlarım merhaba forum içerisinde de inceleme yaptım fakat tam olarak güncel bir bilgi edinemedim ve netliğe ulaşamadım bu hususta ilk kez dava açacağım yardımlarınızı rica ederim.
2023 yılında müvekkil lehine vasiyetin tenfizi davası açtım akabinde taşınmaz değeri 1.5 milyon olarak tespit edildi ve eksik harcı tamamladım daha sonrasında dava ,davalılar tarafından kabul edildi ve karar çıktı. Akabinde dosya 2024 yılında kesinleşti. Müvekkil ile aramızda avukatlık sözleşmesi bulunmadığından ücretimi ödemedi ve ben vekalet alacağıma ilişkin dava açacakken kendisinin vefat ettiğini öğrendim. Müvekkil gerçek kişidir. Öncelikle,
1- Tüketici Mahkemesi'nde mi dava açacağım ?
2- İhtar çekmem gerekir mi ?
3- Avukatlık kanunu 164/4 müddeabihin %10-20 arası der, ben tüketici hakem heyeti sınırında kalacağımı düşünmüyorum fakat tüketici hakem heyetine başvurmalıyım ?
4- Arabuluculuk aşamasında talep ettiğim bedeli kanunda belirtilen oranla mı belirleyeceğim dava aşamasında bu husus bana sorun teşkil eder mi ?
4- Belirsiz alacak olarak mı kısmi mi açmam gerekiyor ?
Hiç tecrübem olmadığı için, müvekkil ve mirasçılarıyla ciddi problemler yaşadığım için açıkçası iyi ilerlemek istiyorum . Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.
|