08-09-2025, 00:07

| 

| 

| 

| 

Tehiri İcra Kararının 90 günden Sonra Alınması İçin Yeniden Mehil Vesikası Talebi mi Gerekir?

Merhaba; temyiz aşamasında Tehiri İcra kararı almak için gerekli teminatı yatırıp mehil vesikası almıştım ancak 90 günlük süre içerisinde icra hukuk mahkemesinden tehiri icra kararını almadım, şu an icra dosyasında önceki mehil vesikası mevcut olup; tehiri icra kararı almam için yeni bir derkenar ve mehil vesikası mı talep etmem gerekir, yoksa mevcut mehil vesikası ile süre geçmiş olsa dahi icra hukuk mahkemesine tehiri icra için başvurabilir miyim? Forumda benzer bir olay yok, tehiri icra alınıp sunulmama hali soruları var ancak benim durumum farklı, bir meslektaş daha sormuş ama onda da detaylı bir cevap olmadığından yardımlarınıza ihtiyacım var. Keza henüz karşı taraf bu durumu farkediğ talepte bulunmadı, ancak benim tekrar bu süreci işletme şansım varsa bunu yapmak istiyorum, eğer reddolacaksa karşı tarafa da teminatı çekmeyi hatırlatmış olacağım. Kıymetli tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim. 

|