25-08-2025, 00:13
|
|
|
Evlilik Birliği İçerisinde Alınan Altınların Durumu
Meslektaşlarım merhabalar, herkese iyi tatiller diliyorum. Mal rejiminin tasfiyesi için dava açacağım. Müvekkil ile eşinin evlilik birliği içerisinde edinmiş oldukları 3 ev, 2 dükkan ve 2 tane araç bulunmakta. Bunun dışında müvekkilin biriktirdiği birtakım altın var.
Çok tecrübeli olmadığım için teyit ederek ilerlemek istiyorum. Ev, dükkan ve arabalar için katılma alacağı hakkımız olacak. Bunun dışında düğünde takılan altınları ziynet alacağı başlığıyla talep edeceğim. Müvekkilin evlilik içerisinde biriktirdiği altınlar kafamı karıştırdı fakat düğünde takılmadıkları ve evlilik birliği içerisinde edinildikleri için ancak katılma alacağımız söz konusu olur diye düşünüyorum. Bilgisi olan meslektaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bunun dışında şimdilik ev eşyalarını davaya dahil etmek istemiyoruz çünkü her ne kadar davalar yıllar sürse ve bir problem teşkil etmeyecek olsa da eşyaları hali hazırda müvekkil kullanıyor ve bu eşyaların bölüşülmesi için dava açılacaksa karşı taraf açsın diye düşündük. Fikrimiz değişirse zaten yeni bir davayla talepte bulunuruz ve dosyalar birleştirilir dedim ama bu konuda da yine doğru düşünüp düşünmediğim noktasında yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
|