17-08-2025, 17:24
|
|
|
Ayıplı araç/hizmet
Merhabalar meslektaşlarım, kişisel sorunum için görüşlerinize ihtiyacım var. Yeni avukatım aynı zamanda. Tam olarak ne yapmam gerektiğinden emin değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ağustos 2023te sıfır opel araç aldım. İlki 7 ay sonrasında olmak üzere 4 kez motor arızası yapınca rızamla 2025 Ocak ayında motor değişimi yapıldı.
Mart ayında klimadan soğuk gelmediğini farkettim, meğerse motor değişimi esnasında klimaya gaz basılması unutulmuş.
Nisan ayında klimaya gaz basıldıktan sonra araçta çok yüksek şiddette ses gelmeye başladı. Fandan kaynaklanan bir ses. Her klimayı açtığımızda bu şiddetli ses var. 6 kez servise girdi ama ses giderilemedi bu yüzden en sonunda ses normal denilip gönderildim.
Bu ses yüzünden delil tespiti istedik bilirkişi teknik bir inceleme yapmadı fakat bu yüksek sesin aracın motor değişiminden kaynaklı olabileceğini yapılan hizmetin ayıplı olduğu şeklinde rapor verdi. (Motor değişiminden önce böyle bir ses hiç yoktu)
Dava açmalı mıyım sizce? Dava açarsam neye dayanarak hangi taleplerde bulunabilirim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
|