Mesajı Okuyun
Old 06-08-2025, 19:47   #7
hukuki_mülahazalar

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşımızın kastı; ödeme tarihine kadar faiziyle hesap yapıp, gönderilen parayı düştükten sonra kalan parayı icraya koymanız. Lakin anlatımıza göre; süreler arasında büyük fark yok, bu nedenle hiç faiz ile uğraşmayıp, ana paradan düşüp kalan miktarı icraya koyun meslektaşım

Merhaba, aynı durumdayım. Borçlunun birikmiş borçlarına karşılık yaptığı kısmi ödemeyi vadesi ilk gelen alacaktan başlayarak mahsup ettim. Yapılan ödeme birkaç faturayı kapattı ancak faturalardan biri kısmen kapandı, geriye kapanmayan 3 fatura kaldı. Bu durumda kapanmayan faturaların faizini vadelerinden başlatacağım diye düşünüyorum. Doğru mudur?

Peki ödeme ile kısmen kapanan faturanın faizini nereden başlatacağım? Kısmi ödeme tarihinden mi yoksa kısmen açık kalan ilgili faturanın vadesinden itibaren mi?

Not: Bu arada yapılan kısmi ödemeye kadarki faizi fatura sayısı çokluğu nedeniyle hesaplamayı ve ödenen rakamdan önce faizi sonra anaparayı düşmeyi düşünmüyorum. Ödenenden sadece anaparaları düşerek mahsup işlemini yaptım. Bunda hukuken bir sorun var mıdır?