Mesajı Okuyun
Old 10-07-2025, 09:12   #1
sciceks

Varsayılan Müdahalenin meni ve kal, taşkın inşaat, yola müdahale,işgale ilişkin bedelin ödenemsine yönelik tazminat vs

Herkese merhaba,Muristen böyle aman aman çok verimli vs olmayan 800m2ye yakın bir arsa mirasla 4 çocuğa intikal ediyor 1/4 hisseli. Bu 800 m2lik yere murisin akrabalarından başka biri izinsiz habersiz evininin bir bölümünütahmini20-25m2) ve diğer m2lerin içine bazı ağaçlar dikiyor, yani totalde 140 m2 izinsiz şekilde işgal etmiş, mirasçılardan biri kadastro götürüp ölçümü yaptırmış bikaç yıl evvel, o zamanlar mirasçıların hepsi bedelini istesede işgalci vermemiş, neyse sonra mirasçılardan biri sadece uzlaşırmıyız diye ihtarname gönderiyor 140m2nin bedeli için, işgalci sadece ev için aştığını söylediği 20m2 için anlaşmaya hazır olduğunu bildiriyor, fakat mirasçılar total 140m2 yer işgal edilmişken 20m2 için tabi kabul etmiyolar, ve 4 mirasçı da müdahalenin meni ve kal ve belki ecrimisil,tazminat vs gerekli tüm davalar açılsın diye sözlü anlaşmışlar. önce ihtarneme yollanmış bir mirasçı adına, işgalci ben sadece 20m2 işgal ettim bunun için anlaşırım demiş cevaben( o da evinin mutfağından yaptığı inşaat için, diğer 120 m2lik alana yönelik kullanmakta olduğu ektiği ağaçlara değinmiyor tabi,neyse fakat şimdi miraçılardan biri ben mahkemeyle uğraşmak istemiyorum benim hissemi alın napıyosanız yapın diye çıkmış,ecrimisil talebi dışında bunun bir önemi yok elbette herhangi bir mirasçı yada diğer mirasçı üzerinden dava açılabilir, burda birde işgalci kişi kendi arsasında bulunan bu eve giden yolda yine mirasçıların arsasında bulunan ve meyve de veren eski bir badem ağacını da yine izinsiz keserek kendi evine geçen yolu da bu şekilde genişletmiş. Mirasçılardan birinin yaptırdığı kadastro ölçümüyle toplam 140 m2 işgalcinin işgali söz konusu,fidan, evin bir odasınıa yönelik genişletme ve yol açmak için mirasçılara ait bafem ağacını kesme durumları söz konusu, şimdi buna yönelik kapsamlı bir dava söz konusu bu konuda yardımınıza ihtiyacımız var, davada müdahalenin meni ve kal, taşkın inşaat ve yola müdahale düşündük ecrimisil için de sadece 3 mirasçı adına tabi talebimizi olacak 4.yanaşmadığı için, fakat kapsamlı bir dilekçemiz ve örnek karar da bulamadık, eksik birşey de yapmak istemiyoruz yardımcı olabilirseniz sevinirz.
Şimdiden teşekkürler ve
iyi çalışmalar