Mesajı Okuyun
Old 04-07-2025, 14:30   #4
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Katılımcı,

Alıntı:
"" Bir avukatım var ama o bana bu şekilde bir açıklama yapmadı. Sadece dedi ki karar kesinlestikten sonra sizi tahliye edebilir ve bu dava çok yüksek maliyetli bir dava olur dedi. Ben çok tedirgin oldum inanın. Sizin kadar açıklayıcı anlatmiyorlar "", Avukatin bahsettigi bu yüksek maliyetli dediği dava ne olabilir?""
Karşı taraf hem tahliye hem de ecrimisil için beraber veya ayrı dava açabilir.

Tahliye talebinde harç ve vekalet ücreti taşınmaz değeri üzerinden değerlendirildiğinden davanın kabulü halinde sizin ödeyeceğiniz harç ve vekalet ücreti de taşınmaz değeri üzerinden olacaktır.Avukat meslektaşın açıklamasında hata yok.

Alıntı:
"" sizin bahsettiğiniz boşanmanın kesinleşmesi ile ihtar tarihi arasında ne kadar süre olabiliyor? Yani tahliye için dava acarlarsa ihtardan itibaren ne kadar süre daha evde oturacak bir zamanımız olur? Ecrimisil dediğiniz bedel de ihtar ile tahliye arasındaki süreçte ödenen miktar mi oluyor toplu mu istiyorlar o parayı ve biz onların rızası ile oturduğumuz nasıl ispatlayabiliriz?

-Karşı taraf boşanmanın kesinleşmesinden hemen sonra ihtar gönderme hakkına sahiptir.

-Tahliye kararına kadar evde ancak davada belirlenecek harç ve vekalet ücreti sonuçlarına katlanarak oturabilirsiniz.

-Ecrimisil dava tarihine kadar olan dönem için işleyecek faizi ile hesaplanır ve dava sonunda kesinleşme beklemeden icra takibi yapılabilir.

-Davada karşı tarafın rızası olduğunu tanık dahil her türlü yasal delille kanıtlamanız beklenir.