Dün, 18:40
|
|
|
Birinci Kez Mükerrir Sayılma
Merhabalar. Uyuşturucu ticareti yapma suçundan açılan davada suç vasfı kullanma olarak değiştiğinden 3 yıl hapis cezası TCK 191/8 uyarınca HAGB’ye çevrildi. 3 senelik hapis cezası herhangi bir indirim yapılmadan HAGB’ye çevrilemez diye düşünüyorum.
Kararın devamında “Sanığın Asliye Ceza Mah. 2012/a Esas 2013/b karar sayılı ve 15.10.2015 tarihinde kesinleşmiş 20.10.2017 tarihinde bihakkın infaz edilmiş ilamı ile 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükümlü olduğu anlaşılmakla, hakkında verilen hapis cezasının TCK’nın 58/6 maddesi uyarınca mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve hükmün infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına, sanığın birinci kez mükerrir sayılmasına” denmiş.
HAGB’nin yukarıda belirttiğim eski dosya üzerindeki etkisini tam olarak anlayamadım. Şu an bizim dosyaya verilmiş bir hapis cezası yokken çektirilen hapis hangisi olacak? HAGB kararını istinaf etmeyi düşünmüyoruz. Bir kere istinafa gitti, istinaf hagb verilmesi yönünde bozdu hatta hakim duruşma sonrasında müvekkile eski kararın aynısını verdim ama HAGB’ye döndü, hüküm doğurmayacak dedi. Yanlış bir karar mı diye işin içinden çıkamadım açıkçası
|