29-06-2025, 20:46
|
|
|
Staj sürecinde tavsiyeleriniz var mıdır?
Merhaba ben Gaziantep'te yoğun çok dava alan bir ofiste stajımı yapmaktayım henüz yasal stajımı başlatalım bir hafta oldu. Bu bir haftada UYAP kullanmayı icra takibi başlatmayı ve fiziken dosya tutmayı gösterdiler katip gibi çalıştım bir hafta. Günde bir saat Uyaptan belgeleri çıkartıp dosya yapıyorum, uyaptan yetki belgesi mazeret dilekçesi vs gibi belgeleri eklemeyi öğrendim, o gün gelen tebligatlara bakıp rapor veriyorum ayak işi denilecek angarya iş de yapıyorum sürekli gidip kalemlere icra dairesine sorular soruyorum çok yoğun tempoda geçiyor şunu diyebilirim ki saat sabah 8 buçukta gittiğim stajdan 5 30 da çıkarken uc uca koysam toplam 20 30 dklık boş bir zamanım oluyor sürekli birşeyler yapıyorum. İş çıkışı diğer stajyer arkadaşlarımla bir araya geliyorum ne yaptınız vs sohbeti geçiyor nerdeyse hepsi 2 saat ya da 3 saat toplam çalıştıklarını söylüyor.Biliyorum ki bu angarya dediğim işi de öğrenmem lazım sonuçta mesleğin içinde bu ama içimde kaygı var bu yüzden içimi dökmek istedim. Değerli THS kullanıcıların tavsiyelerini almak isterim.
|