Mesajı Okuyun
Old 18-06-2025, 13:06   #1
hukuki_mülahazalar

Varsayılan Kira Tespit Davasi Süresince Geçen Kira Dönemleri

Merhabalar,

2023 yılında açtığımız kira tespit davası bugün itibariyle yani 2025 te karara çıktı. Tabi dava süresince 2024 kira dönemi başladı bitti ve şu an 2025 kira dönemi yılı içindeyiz.

Sormak istediğim, mahkeme kararında ".../.../2023 tarihinden itibaren aylık kira bedelinin X TL olarak tespitine, fazlaya ilişkin istemin reddine KESİN olarak" şeklinde karar vermiştir. Dava süresince başlayıp biten 2024 ve halen devam eden 2025 yılı için kira bedellerinin tespiti hakkında yeniden kira tespit davası açmaya gerek var mı? (ki bu süreçlerde kiracı ile görüşüldü ama ihtar vs çekilmedi, müvekkilce düşük bulunan kiralar alındı, müvekkil tarafından bu bedellerin yeterli olmadığı veya kabul edilemeyeceği şeklinde herhangi bir kayıt konulmadı, ki zaten 2024 yılı bittiği için sanırım o yıl için dava da açılamaz)

Ben davada belirlenen rakamın 2024 ve 2025 yılı kira bedelleri için yasal oranda veya sözleşmede belirlenen oranlarda artırım yapılarak hesaplanıp ödenen miktar düşülerek, 2023-2024 ve 2025 için tahliye talepli ilamsız takibe konulabileceğini düşünüyorum. Tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

NOT: Sözleşmede ilerleyen yıllar için de artış oranının tüfe+üfe/2 şeklinde olacağı geçiyor.