Mesajı Okuyun
Old 13-06-2025, 23:15   #1
avukat.fks

Acil Boşanma davasında tedbir nafakasının icrası

Merhaba meslektaşlarım.
Derdest olan çekişmeli boşanma davasında 2 müşterek çocuğun geçici velayeti müvekkil anneye verildi ve "müşterek çocuklar yararına ayrı ayrı aylık 2.000,00 TL tedbir nafakasının dava tarihinden itibaren geçerli olmak üzere her ay Davalıdan alınarak Davacıya verilmesine" karar verildi.

Herhangi bir ödeme yapılmadığından birikmiş nafaka alacağı ve gelecek aylara ilişkin işleyecek nafaka alacağı için icra takibi başlattık. Ödeme emri 24.03.2025 tarihinde tebliğ edildi ve takip kesinleşti. Yine herhangi bir ödeme yapılmadı ve emekli aylığına nafaka miktarı kadar (2.000,00) haciz konuldu, mayıs ayından itibaren dosyaya kesinti yapılıyor.

Bugün nafaka yükümlülüğünü ihlal nedeniyle şikayet dilekçesi hazırlayacaktım, 3 aylık sürenin bitmesine 1 hafta kaldı. Sorun şu ki ben takip talebinde nafaka miktarını sadece 2.000,00 TL olarak göstermişim. Ara kararda geçen "ayrı ayrı" ifadesini şimdi fark ediyorum.

Miktarda yanılmışım ne yapmalıyım, yeniden 2.000 TL lik icra takibi mi başlatmalıyım, öyle yaparsam tekrar vekalet ücreti alacağı çıkacağından kötü niyetli mi görünürüm, aynı takip dosyasından tekrar ödeme emri gönderilmesini talep etme şansım olur mu, bu hatayı nasıl düzeltebilirim?