12-06-2025, 23:07
|
|
|
Çok teşekkür ederim meslektaşım. Ekstreler gelince fark ettiğim bir detay var. Durumu değiştirir mi bilemiyorum. Sözleşmenin başından beri neredeyse her artış yılında sözleşmedeki "yasa oranında" hükmünden fazla oranda artış yapılmış. ta ki 2016 yılına kadar. 2016 yılında başlayan dönemde artık hiç artış yapılmadan tahliyeye kadar aynı kirayı ödemiş. Sizce hala 2016 itibariyle kirayı 2020 ye taşıyabilir miyim? bir meslektaşım yasal oranın üstünde artışta, artık zımnen anlaşılmış olduğunu, kiranın yine de artışın ilk yapılmadığı 2016 dan itibaren yasa oranında 2020 ye taşınmasında bir sakınca olmayacağını belirtti. Başka meslektaşlarım sözleşmenin ilk başlangıcından itibaren (2001) yasa oranında artışı yapıp fazla ödemelerin olduğu yıllarda değil kiranın yasa oranının ilk defa altında kaldığı yıla ( eylül 2020)göre baz kirayı belirlemem gerektiğini belirttiler .Bilirkişiler öyle hesap yapar dendi. Ama bana 2016 dan itibaren kirayı 2020 ye taşıma konusu hala mantıklı geliyor. zira ,ihtilafsız son kira 2015. İki versiyona göre yapılan hesapta fark fazlaca çıkıyor. O sebeple sormak istedim. Tekrar çok teşekkür ederim.
|