Mesajı Okuyun
Old 10-06-2025, 18:17   #2
Yağmurb

Merhabalar öncelikle tazminat komisyonuna başvuru için internette evrak mevcut https://ihtk.adalet.gov.tr/SayfaDetay/formlar kısmından ulabilirisiniz.

Öncelikle açıklama kısmından itibaren tarih sırasına göre ilk önce tüm aşamaları tek tek yazdım dosya numaraları mahkeme adı ile de birlikte tabi . (gözaltı kararı, salıverilme, ilk duruşma , son celse, karar, kesinleşme şerhi gibi bu kısmı genişletebilirsiniz özet olarak yazdım ve tabi Bunların hepsini ek evrak olarak ekliyorsunuz dilekçenize) tüm bunları tarih sırası ile belirttikten sonra yine bir alta geçip ayrıntılı bir şekilde açıkladım taleplerimi belirttim neden tazminat istediğim vb.
asıl dilekçenizi, eklerinizi,harçlandırılmış pullu vekaletinizi , harç yatırdığınıza dair makbuzunuzu, müvekkilinizin kimlik fotokopisini çıkartıyorsunuz. (hepsini aslı gibidir yapıp imzalamayı unutöayın)
vekaletnamenize baro pulu yapıştırıyorsunuz ve harçlandırıyorsunuz. (normal şekilde vekalet harcı yatırıyorsunuz)
Sanırım internet yolu ile de başvuru yapılıyor ama ben tüm bu fiziki evrakları bakanlık muhabereden gönderdim. Daha yeni başvuru yaptığım için henüz ne kadar tazminat veriyorlar veya vekalet ücreti veriyorlar mı bilmiyorum. Bilgide eksik bir yan olursa başka meslektaşlarım da tamamlayabilirler. Ben maddi manevi tüm taleplerimi yazdım rakamsal. Ayrıca vekalet ücreti de talep ettim.