Merhabalar meslektaşlarım... Şubat 2024'te tahliye olan kiracı için kira fark bedelleri ile ilgili 7 örnek bir icra takibi başlatacağım. Geriye doğru 5 yıl zamanaşımını dikkate alıyorum. Sözleşme başlangıcı 15/09/2001 ancak kiralar 2016 yılından itibaren artış yapılmadan hep aynı bedelle ödenmiş. Çatısız iş yeri. Sözleşmede artış şartında "Yasa hükümlerinin uygulanacağı, yasanın iptali halinde resmi makamların belirleyeceği oranın" geçerli olacağı belirtilmiş. Bana göre muayyen ve belirlenebilir bir oran. Takibi başlatacağım tarih Haziran 2025'ten geriye doğru beş yıl gittiğimde Haziran 2020 itibariyle başlangıç tarihim şubat 2024 tahliye tarihi de son tarihim olacak. Buraya kadar her şey kafamda belirli. Ama baz kirayı artışın ilk yapılmadığı 2016 yılından başlangıç tarihim haziran 2020 tarihine (yasaya göre tüfe 12 aylık ortalamalarına göre ) taşıyıp öyle devam etmemde bir sakınca olmadığını düşünüyorum ama emin de olamadım. Bir kısım arkadaşlarım 2020 den itibaren taşımam gerektiğini düşünüyor, çoğunluk 2016 dan 2020 ye taşıyarak yapmam gerektiğini ..Daha önce benzeri bir durumla karşılaştınız mı? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkür ederim