Mesajı Okuyun
Old 03-06-2025, 16:28   #3
avebs

Alıntı:
Yazan Balkesavukat10
Konudan bağımsız 8 aylık bir tecrübe ile değeri yüksek dosyaları sürdürebilme konusunda tebrik ederim meslektaşım. Ben de 2 yıldır avukatım fakat bir iş denk geldiğinde neyi nasıl yaparım diye elim ayağım birbirine dolaşıyor. Özgüven ve pratiğe dair bilgi eksikliği konusunda ne tavsiye edersiniz ?

Estağfurullah tavsiye vermek ne haddime. Benim için asıl mesele iş almakta gerisini bir şekilde hallederim diye düşünüyorum.

Elimde çok dosya yok, olan dosyalar da çok niş, özel bilgi gerektiren dosyalar değil. Kira, tazminat gibi uygulaması oturmuş, ne yapılacağı belli olan dosyalar. Yüksek değerli olmasının da çok önemi yok çünkü bin liralık dava ile bir milyon liralık davada yapılacak iş aynı. tabii yüksek değerli olan daha önemli ve daha çok geriyor, bu da normal.

Fakültede ve fakülte sonrasında bazı derslere çok çalıştım o yüzden önemli konularda iyi bir altyapım olduğunu düşünüyorum. Bunlardan stajda da haşırneşir olduklarımda iş yapacak kadar öğrendim uygulamayı.

Sorunu, müvekkilin talebini anlamaya ve bunu gerçekleştirmek için yolların neler olduğuna bakarım, bilmediğim bir şey olduğunda o konuda bilgi sahibi olacağını düşündüğüm meslektaşlarıma, yanında staj yaptığım üstatlarıma, yargı mensubu arkadaşlarıma danışıyorum, aldığım her bilgiyi muhakkak kanundan teyit etmeye ve aynı sonucu sıfırdan çıkarmaya çalışıyorum. Ne yaptığımı, neden yaptığımı, hangi kanuni dayanakla yaptığımı anlayarak yapmaya çalışıyorum. Tabii ki bunlar için en azından nereye bakacağını bilecek kadar bilgiye ihtiyaç var. Gördüğüyle, duyduğuyla, alışkanlıkla, hukuki yapısını anlamadan iş yapan çok arkadaşımı gördüm ve ciddi sorun yaşıyorlar. Hiç bilmediğim bir şeyse kitabı açıp içindekiler kısmından ilgili bir şey bulmaya veya kanunda ilgili bir madde bulmaya çalışırım. Siz her konuda böyle hissediyorsanız okul ve staj döneminiz verimsiz geçmiş olabilir, oturup tekrar ders çalışmaktan başka yol olmayabilir. Ben adli yargı sınavına çalışırken okulda anlayamadığım pek çok konuyu anladığımı fark ettim. 2-3 ay sınava çalışmasam şu an olduğumdan çok eksik olurdu bilgilerim.

Onun dışında ben de sizin gibi kaygılar yaşıyorum, gece üçte uykumun kaçtığı, dayanamayıp uyapı açtığım oldu birkaç kere Başarılar dilerim.