Mesajı Okuyun
Old 03-06-2025, 12:13   #1
avebs

Varsayılan Avukatın askere gitmesi

Merhaba, yaklaşık 8 aydır meslek icra ediyorum. Yakın zamanda askere gitmeyi planlıyorum ama dosyalarımı da bırakmaktan çekiniyorum. Yedek subay olarak gitme planım var ama çıkmaması durumunu da değerlendiriyorum.

Öncelikle konuyla ilgili danışabileceğim baronun/TBB'nin bir birimi varsa belirtirseniz sevinirim.

Aklıma takılan sorular şöyle;

-Askerdeyken avukatlık sıfatımız devam etmekte mi? sicilde kayıtlı mıyız?

-Askerdeyken dosyalardan istifa etmem mi gerekir, güvendiğim bir arkadaşıma tevkil verip dosyaları onun aracılığıyla takip etmek istiyorum, eğer yedek subay olup 9-5 çalışırsam müvekkilerle görüşmeleri yapıp, dilekçeleri yapıp yalnızca yetki verdiğim bir arkadaşım adına dosyalarda işlem yapmayı düşünüyorum, bu mümkün olur mu?

-Askerken yapmamız yasak olan işlemler neler? Ücret alıp makbuz kesebilir miyim, vekalet alıp tevkil ile iş yapabilir miyim? yeni dava açabilir miyim? açtığım davaların icra takiplerini yapabilir miyim? E-imzamız çalışıyor olacak mı, girip dosyaları takip edebilir miyim?

-Tüm bu işleri avukat bir arkadaşım yetki belgesi ile yapabilir mi?

Emek verip biriktirdiğim dosyalarımın ben askerdeyken en azından azalmamasını istiyorum, bedelli askerliğin birkaç katı değerinde dosyalarım var ve mantıksız bir durum olacak. Süreçle ilgili bilgi ve tecrübelerinizi bekliyorum.