Mesajı Okuyun
Old 31-05-2025, 15:31   #25
MustafaSaidOkur

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Geldim. Mesajınızın üstünde yer alan karar işinize yarar. Kontratta yer alan " başkasına ciro ve devir edemez" kaydı, şirket hisselerinin devredilmesine engel değildir. Kontratta "şirket hisselerini devredemez, başkaca ortak alamaz" gibi bir hüküm olsaydı, endişelenebilirdiniz.

Bu işyeri "bar, cafe" olabilir mi?

Sayın Üstadım, müvekkilin kiraya veren sıfatını haiz olduğu bir işyeri kira sözleşmesi mevcut. Sözleşmede, "kiracı şirketin, sözleşmenin kuruluş tarihi itibariyle pay sahipliği yapısının %50 ... , %50 ... şeklinde olduğuna, kiracının ortaklık yapısının herhangi bir şekilde değişmesinin kiraya verenin muvafakatine bağlı olup kiraya verenin böyle bir duruma dilerse muvafakat etmeyip sözleşmeyi feshedebileceğine ve mecurun tahliyesini talep edebileceğine" yönelik bir madde bulunuyor.

Kiracı şirketin ortaklık yapısı 2 yıl içinde defalarca ve tamamen değişmiş fakat müvekkilin bu durumdan yeni haberi olmuş. Fesih ve tahliye davası açmak ister. Siz tam da bu konuya ilişkin bir yanıt verdiğiniz için sizin düşüncenizi sormak istedim. Sözleşmedeki bu maddeye dayanarak fesih ve tahliye davası açabilir miyiz? Çok teşekkür ederim.