Mesajı Okuyun
Old 26-05-2025, 17:10   #1
Rümm

Varsayılan Kamulaştirmasiz El Atma Davasinda Husumet Sorunu

Merhabalar, Müvekkile ait arsa niteliğindeki taşınmazdan yol geçmekte olup yolun ne zaman, hangi idare tarafından yapıldığı ve halihazırda ilçe belediyesi mi yoksa büyükşehir belediyesi mi sorumluluğunda olduğunu bilmemekteyiz.

Riske atmamak amaçlı zorunlu uzlaşma başvurusunu da gerçekleştirmiş olmak için her iki belediyeye de başvuru yaptık fakat ikisi de sorumluluk diğer tarafta diyerek olumsuz yanıt verdi.

Şimdi dava yoluna gideceğiz fakat davalı olarak hangi belediyeye göstermeliyiz emin olamadım. Zira müvekkilin karşı vekalet ücreti ödemesini istemiyoruz. Duyumlarımıza göre bu konu hakkında Ankara BAM'ın "davanın ilerleyen aşamalarında husumetin kime yönlendirileceğinin bilinebildiği zaman HMK ilgili maddeye göre davanın ilgili belediyeye yöneltilmesi talebinde bulunulabileceğine" dair kararı varmış. Fakat ben bulamadım.

Davayı her iki belediyeye yöneltsem husumetten red alınana davalı açısından vekalet ücreti kesin çıkacak. Sadece birine yöneltsem diğer belediyeyi davaya dahil edebilir sonuçta yine biri açısından ret çıkar. Karşı vekalet ödemeden nasıl olur bilemedik.

İlgili kararı bilen yahut bu konuda ne yapılabilir bilen bir meslektaşımız bilgi verirse çok seviniriz