Mesajı Okuyun
Old 24-05-2025, 20:35   #1
gülnihal çevik

Varsayılan Otelin iki kez ücret talebi / ödemenin 3. kişiye yapılması

Herkese iyi günler,

Yabancı müvekkil, bir otele ailesi ve arkadaşları için otel müdürü X ile otelin resmi mail adresinden yazışarak rezervasyon yaptırıyor. Ödeme için otel müdürü resmi mail adresinden yazdığı cevabında: uluslararası ödemede yüksek komisyon olduğunu, bu sebeple müvekkilin, bildirdiği Y kişisinin ziraat bankası hesabına mail order ile ödeme yapmasını istiyor. Müvekkil Y kişisinin hesap numarasına 30.05.2023 tarihinde 7000 EURO mail order ile ödüyor.

28.06.2023 tarihinde otele geldiklerinde otel çalışanları ödemenin olmadığını, Y ye ait bildirilen hesap numarasının otel ile ilgisi olmadığını açıklıyor. Müvekkil mecburen ikinci kez 7000 EURO ödeyerek otelde kalıyor. Bu sürede otel müdürü olan X otele gelmiyor, telefonları açmıyor.

Suç duyurusunda bulunduk, hukuki mesele denerek takipsizlik verildi, itiraz ettik, reddedildi.

7000 EURO nun iadesi için:

Davayı otele, müdür X e ve Y ye açmayı düşündüm. Doğru mu?

Otelin ticari ünvanını bulamıyorum. Falanca otel diye yazsam sıkıntı yaşar mıyız?

Hangi maddeye dayanacağım?
Otel ücretinde zamanaşımı 5 yıl, sebepsiz zenginleşmede 2 yıl, haksız fiilde 2 yıl ve 2 yıl dolmak üzere.

Düşündükçe kafam karıştı.
Yardım edebilir misiniz, lütfen.