23-05-2025, 13:51
|
#3
|
|
Olay tam olarak şu şekilde olmuş, BİR parselde A,B,C,D,E,F,G,H.... bloklar için 30-40 yıl önce projesiyle kat irtifakı kurulmuştur.
Ancak A,B bloklarının bulunduğu alanda hiç inşaata başlanmamış, daha sonra belediye m.18 uygulamasıyla söz konusu parseli ifraz ediyor, A,B blokları ifraz edilen parselde kalıyor. Daha sonra bu blokların projeleri otel olarak tadilat görüyor o da iptal ediliyor.
İdare mahkemesi sonra, ifraz işlemini iptal ediyor ve oluşan iki parsel yine tek parsele, eski haline dönüyor.
Şimdi hiç inşaat yapılmamış A,B bloktaki bağımsız bölüm sahipleri ortaklığın giderilmesi ya da bir çözüm istiyorlar.
Yargıtay kararları araştırdım, fiilen bitmiş bağımsız bölüm sayısı, şu andaki bağımsız bölüm malik sayısından az olduğu için kat mülkiyeti kurulmak suretiyle ortaklığın giderilmesi zor.
Satış suretiyle giderilmesi istense zaten yüzlerce davalı olacak olması nedeniyle tebligat masrafları vs çok fazla çıkacak. Tabi bunun için öncelikle kat irtifakının sonlanması davası açılıp sonuç alınması gerekecek.
Hakkaniyetli, sağlam, sade bir çözüm bulamadım henüz.
|