16-05-2025, 19:42
|
|
|
sosyal medyadan rahatsız edılmek
merhaba eski erkek arkadasıma 2012,2013 yılları arasında özel hayatın gizliliği ihlaliyle (hakkımda sosyal medya hesabı acıp kişişel bilgi fotoğraf yayınlaması) dava açmıştım mahkemede şikayetimden vazgeçip tekrar rahatsız etmeyeceğine söz almıştım ama ertesı gun yıne mesaj attılıp rahatsız edılmıstım her yazılan mesajda özür ve bır daha rahatsız etmecegını kendı kendıne yazmasına ragmen o yıllardan bu zamana 13 14 yıl oldu ısrarla her yıl ınstagram uzerinden aynı şekilde rutin 1 ,2 mesaj atıyor hıc bir mesajına cevap vermeden direk engelliyorum her mesajı haliyle yeni hesap açarak atıyor son yıllarda cocugunun eşinin adına olan hesaplardan mesaj attı hıc bırını kaydetmedim silip engelledim gecen yıl ailemden birinin sosyal medyasına istek yollamıs ben gördüm ve sildim ailem huzursuz olmasın dıye söylemedim en son ocak ayında yıne mesaj aldım bu sefer ekran görüntüsünü alıp engelledim. artık yaşım ilerlediği ıcın hala buna devam edıyor olması psikolojık olarak streslı ve guvensız hısssettırıyor.sosyal medyamdan ısmımı fotografımı kaldırdım zaten yıllardır gızlı hesap kullanıyorum ama neden hayatımı bu sekılde gızlı kacamak bulunma korkusuyla yasayayım kı diyorum suan dırek dava açmak istemedim elımde sadece son gönderdıgı mesaj var çünkü tekrar mesaj attıgında danışman tarafında hukukı bır dılle yazılmıs rahatsız edıldıgımı belırten cevap yollarsam sıkayetcı olcagımı söylersem belki vazgeçer ve davaya gerek kalmaz diye düşündüm sızce hangı adımı ızlemelıyım yıllardır cevap vermedıgımden bu konuda yardım alabılır mıyım yaptığı suç teşkil eder mi? Teşekkürler
|