15-05-2025, 10:54
|
|
|
Sahte Kira Sözleşmesi- Haksiz Işgal Yahut Ihtiyaç Nedeniyle Tahliye Davasi
Meslektaşlarım merhaba, kararsız kaldığım bir durum mevcut, görüşlerinizi rica ediyorum. Şöyle ki;
-Müvekkil bir daire satın alıyor.
-Eski malik daireyi yaklaşık 5 yıl önce satın almış ve annesine ile kardeşine oturabilirsin demiş. Dairede eski malikin annesi yaklaşık 5 yıldır oturuyor.
-1,5 yıl önce eski malik; annesi ve kardeşi ile kavga ediyor. Eski malik, evden çıkmaları için abonelikleri iptal ettiriyor.
-Anne, sahte bir (eski malikin gerçek imzası olmayan) kira sözleşmesi ile abonelikleri açtırarak, kira vs. ödemeksizin konutta oturmaya devam ediyor.
-Müvekkil daireyi satın alıyor ve eski malikin annesine ihtarname çekiyor. İhtarnamede kiracı olarak oturduğunuz daireyi ihtiyaç sebebiyle tahliye edin diyor.
-Müvekkil akabinde bu süreci öğreniyor. Ayrıca kiracı kira ödemeyeceğini beyan ediyor.
Gelinen aşamada evin tahliyesi için dava açacağım. Haksız işgal ve ecrimisil hükümlerine gitmeyi düşünüyordum. Akabinde ihtarnameyi gördüm.
İhtarnamede “kiracı” denmesi yahut sahte kira sözleşmesi haksız işgal ve ecrimisil davasına nasıl etki edecektir ? Kira ödenmemesi sebebiyle iki haklı ihtarı düşündüm ancak kira bedeli belirli değil. Somut olayda kira sözleşmesi olmamasına rağmen 5 yıldır evde oturulması sebebiyle, kiracının ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak daha makul ve az riskli midir ? Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla
|