14-05-2025, 17:28
|
|
|
Tapu İptal ve Tescil -Sebepsiz Zenginleşme-Belirsiz Alacak,Müteselsil Sorumluluk
Merhaba meslektaşlarım, müvekkil ev alırken x kişine bir miktar y kişisine bir miktar kredi çektirmiş ve evi x kişinin üzerine konut kredisi çektirerek tescil etmişler. X kişisinin çektiği kredi ödemeleri devam etmekte .Artık müvekkilimden ödemeyi almamakta.Evi de devretmemektedir.
-X kişisi ilk kez A Bankasında hesap açmış ve Konut Kredisini çekmiş ve bu A Bankasındaki hesapta ev ile ilgili bütün paralar gerek müvekkilden gerek Y kişisinden gerekse bir başka Z kişisinden gönderilerek toplanmış. Bir hafta içerisinde ev alınmış.
Müvekkil y kişisine çektirdiği krediyi ödemiş. y kişisi de x kişisinin A Bankası hesabına açıklamasız olarak parayı göndermiş. X'in istemi üzerine müvekkilim eşine bir miktar para göndermiş eşi de X kişisinin A bankasındaki hesabına bu parayı göndermiş.
-Mesajlaşma ses kaydı dekontlar gibi delillere dayanarak taşınmazın müvekkil adına tescilini olmaması halinde Sebepsiz zenginleşme gereğince müvekkilin X,Y,Z kişilerine gönderdiği parayı talep etmeyi düşünüyorum. Ancak müvekkil zaman geçmesi sebebiyle ne kadarını elden verdi bilmiyor sadece banka dekontlarında bulunan miktarlar net bu durum beni kararsız bıraktı.(Sonuçta 600 bin ödediğini biliyor ama ispat ettiği dekontlu kısım 500 bin diye eksik talepte bulunmakta istemiyorum)
-Sebepsiz zenginleşme talep ederken X,Y,Z den ayrı ayrı belirsiz alacak davası olarak şimdilik şu kadar şeklinde talepte bulunabilir miyim? Karşı vekalet ücretinin önüne geçebilmek için veya sebepsiz zenginleşme hükümleri uyarınca ödenen toplam bedelin x, y.z den müştereken ve müteselsilen tahsiline,şeklinde miktar belirtmeden bir talepte bulunabilir miyim ?mahkeme karar verse bu duruma mümkün müdür?
|