Mesajı Okuyun
Old 13-05-2025, 10:13   #6
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan Muhsin KOÇAK
Öncelikle Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum, araç 2020 Model Audi A6 ve üzerinden 650.000 TL ödenmek suretiyle satın alınmış ancak satıcı noter satışında 1.850.000,00 bedel göstermiştir. aracın satış değeri emsalleri ile aynı değerde düşünülebilir yani düşük bedelle satılmamış, takas işlemi olmasaymış, aracın satış değeri daha düşük düşünülebilirdi, zira Audi marka aracın piyasa değeği 2.000.000,00 TL üzerindeymış zaten... satıcı satış ve bedelinde tamamen bilerek ve hileli davranmıştır. örgütlü davrandıkları da belli bu yönden örgütlü ( Ekspertiz firması da dahil ) suç kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan suç duyurusunda bulundum.

Aracın pasif trafik tescil kayıtlarının incelenmesi ile, satıcı bu aracı başka birine satttuğıı tarihten 3 gün sonra tekrar iade aldığı, yanı diğer alıcının bu hileleri tespit ettiği ve aracı iade ettiği gödülrcek, zira; bu aracı daha önce alıp 3 gün sonra hava yastıklarının olmadığını gördüğü için aracı iade ediyor. satıcı bu aracı aynen tekrar satışa sunuyor. yani hava yastıkları dahi olmayan yüksek güvenlikli olduğu düşünülen aracın aslında PERT olduğu bilinmesine rağmen satılıyor. bu da nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturur.

Araç tamir edilmek suretiyle kullanılmaya devam dilecek, yetkili servis değişim parça bedelleri ile işçilik bedelleri önce icra sonda itiraz edilecek muhtemelen itirazın iptali yoluna gideceğimi düşünüyorum.

Meslektaşım en doğru yoldan gittiğiniz kanaatindeyim. Sadece ikame araç bedeli ve hile ile satış nedeniyle tanık dinleterek bedelde indirim de talep edilebilir diye düşünüyorum.