Konu
:
internet bankacılığı üzerinden yapılan dolandırıcılıkta bankanın hukuki sorumluluğuna nasıl gidilebiliriz?
Mesajı Okuyun
12-05-2025, 14:43
#
3
Adalet1903
Alıntı:
Yazan
Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;
1- Evet tedbir talep edebilirsiniz ama tedbir kararı vereceğini sanmıyorum.
2- Görevli mahkeme tüketici mahkemesi
3- İhtara gerek yok ancak arabuluculuk şartı var.
Genel bilgilendirme; muhtemelen gönderilen link ile müvekkilinizin telefonu kopyalanmış. Yani onay kodları vs müvekkilinizin telefonu yanında başka bir telefona daha gitmiş.
Benim bildiğim kadarıyla; bu şekilde link tıklayarak yada onay kodunu karşısındakine söyleyerek gerçekleştirilen dolandırıcılık işlemlerinde, bankaya kusur bulunmuyor. Ancak bunlar olmamışsa, yani link tıklama yada onay kodunu vermek gibi bir durum yoksa; doğrudan internet bankacılığının ele geçirilmesi durumu varsa, banka kusurlu ve sorumlu kabul ediliyor. Müvekkiliniz henüz savcılık yada karakola ifade vermemiş veyahut bankaya bu şekilde bir beyanda bulunmamış ise, ona göre yönlendirme yapmanızı tavsiye ederim.
Son olarak; bu konuda çok karar var son dönemler ve sürekli değişiyor. Bu nedenle benim bilgilerim de güncel olmayabilir. Bolca karar okumanızı öneririm.
değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim üstadım. dediğiniz gibi yaptığım araştırmalarda arabuluculuk şartlarının olduğunu gördüm. peki ben bankanın sorumluluğuna giderken sadece müvekkilimin bu süreçte uğradırığı zararı maddi tazminat olarak mı talep edeceğim ? bir de faiz başlangıcı olarak hangi tarihi esas almalıyım
Adalet1903
Üye Kimliği
Adalet1903 İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Adalet1903 İsimli Üyeye Email Gönderin
Adalet1903 İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın