Mesajı Okuyun
Old Dün, 14:21   #6
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avoguzhan
Miras bırakan 2007 yılında kendi taşınmazını oğluna satış gösterip devrediyor, kızının miras almasını engellemek adına. 2024 yılı sonunda muvazaa nedeniyle tapu iptal tescil davası açtık. Davayı açmamızın hemen akabinde, bir hafta içinde henüz tedbir konulmadan davalı taşınmazı 3. kişiye satıp devrediyor. Mahkeme teminat talep etmiş olduğu için biz teminatı yatırma kısmını halledene kadar davalı taşınmazı satıyor.
1- Bu durumda davayı pay oranında tazminata çevirebilir miyim?
2- Tazminat talep edecek olursam henüz bedel belli olmadığı için bu ıslah kabul edilip, değer belli olduğu takdirde ikinci ıslah hususuna takılır mıyım?
3- 3. Kişinin iyi niyetli olmadığını düşünürsek, davaya 3. kişiyi dahil edebilir miyim? Bu durumda 3. kişi iyi niyetli ise davanın tamamen reddi gibi bir risk almış olur muyum?

Meslektaşım HMK MD. 125'e göre devam edeceksiniz davaya bu ıslah değildir.
Ancak 3. kişiyi araştırarak karar vermenizi tavsiye ederim. 3. kişi kötüniyetli veyahut mal kaçırıldığını biliyor yada bilebilecek durumda olan kişilerden ise tapu iptali davasına devam edin. Sosyal medyada arkadaş olmaları, komşu olmaları, uzun zamandır dostlukları bulunması, akraba olmaları gibi durumlar var ise; bilebilecek kişilerden kabul ediliyor ve gerçek bir satış olsa dahi iptal ediliyor. Böyle bir ekonomik ortamda 1 hafta içerisinde satış yapılması pek makul de durmuyor, daha önce konulmuş bir ilan vs yok ise.