Mesajı Okuyun
Old 23-04-2025, 15:52   #1
Avukat1804

 
Önemli Adi Ortaklık Sözleşmesinde Sözleşmeyi İhlal Durumu

Merhaba müvekkil ve müteahhit arasında adi ortaklık sözleşmesi düzenlenmiş. Noter onayı vs olmaksızın iki şahidin de imzası ile sözleşme imzalanmış.

Şöyle ki, müteahhit arsa payı karşılığında arsa üzerine taşınmazlar yapıyor müvekkil de müteahhide sermaye veriyor ve sözleşme gereğince her evin satışından pay alacak. Sözleşmede müteahhit tarafından satış yetkisinin sermaye veren ile birlikte yürütüleceği buna ilişkin de tapuya bu sözleşme ile şerh düşüleceği yazılmış. Ancak müteahhit bu işlemleri yapmıyor ve şuanda da zarar ettiğini gerekçe göstererek ödeme yapmamakta. Sözleşme kurulurken teminat senedi de alınmış.

Direkt teminat senedini ilamsız icraya ya da alacak davasına konu edebiliriz ancak teminat senedi müvekkilin zararını karşılamıyor. Enflasyon sebebi ile parası değer kaybetmiş durumda.

Bu adi yazılı sözleşme ile ne yapabiliriz? Hukuken geçerliliği hangi boyuttadır? Enflasyona ilişkin olarak zarar talep edebilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınız için.