Konu
:
Tapu Kaydındaki İsmin Düzeltilmesi Davası
Mesajı Okuyun
19-04-2025, 15:24
#
3
Toy Avukat
Alıntı:
Yazan
Öğr. Gör. Dr. Yunus Konbul
Merhabalar,
1) Tapu müdürlükleri ilçe bazında yapılandırılır. Yani evet, muhatabınız taşınmazın kayıtlı olduğu ilçe tapu müdürlüğü.
2) Düzeltme talebine karşı tapu müdürlüğünden ret kararını aldıktan sonra tapu kaydı düzeltme davası hukuk mahkemesinde açılır.
3) Belirttiğiniz gibi elinizdeki tüm bilgi, belge, harita, uydu görüntüsü ve tanıklarla iddianızı savunabilirsiniz. Özellikle yöreyi ve kişileri iyi bilen, o yörede itibar gören yaşlı tanıklar çok faydalı olabilir.
Saygılarımla,
Öğr.Gör.Dr Yunus Konbul
Har. Müh.
Yunus Bey öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Vaktiniz olursa son bir şey için rahatsızlık vereceğim. Meslekte yeni olduğum ve bu davayı daha önce hiç açmadığım için bilgilerim sınırlı fakat yargılama sürecinde mahkeme heyetince keşif yapılıyor ve genelde tanıklar keşif mahallinde dinleniyor diye biliyorum. Nüfus kayıtları da iddiamızı desteklediği takdirde dava kabul oluyor zannediyorum. Fakat araştırmalarımda bazı yerlerde muhtarlık ilmühaberini dava dilekçesine ekleyerek dava açıldığını vs. gördüm. Yanlış bir araştırma da yapmış olabilirim fakat böyle bir zorunluluk var mı acaba yoksa bahsettiğim deliller yeterli olur mu?
Toy Avukat
Üye Kimliği
Toy Avukat İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Toy Avukat İsimli Üyeye Email Gönderin
Toy Avukat İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın