Mesajı Okuyun
Old 16-04-2025, 08:49   #3
Av.KerimKılıç

 
Varsayılan

Bu konuda danıştığım icra müdürleri ufak farklılıklarla birlikte şunları söyledi;

1-)"Siz örnek no yazmadan ilamı ekleyerek tüm alacaklarınızı tek bir takipte talep edebilirsiniz. Biz altın için örnek 2, vekalet ve yargılama giderleri içinse örnek 4-5 olmak üzere iki ayrı ödeme emri göndeririz. İsterseniz takibin sonuna bir parantez açarak altınlar için örnek 2 diğerleri içinse örnek 4-5 ödeme emri hazırlanması talebini yazabilirsiniz"

2-)"Siz örnek 2 ile sadece altınlar için takip başlatınız. Sonrasında diğer alacaklar için de ayrı olarak örnek 4-5 takip talebi hazırlayıp başta açılan dosyaya ibraz edebilirsiniz. Bu yolla biz yine iki ayrı ödeme emri göndeririz."

Bu iki tercihten hangisini tercih edeceğiniz size kalmakla birlikte ortak olan husus şu; eğer mahkeme ilamında sadece "altınların iadesine" karar verilmişse altınların tesliminin yapılamaması halinde icra müdürlüğü esnaf ve sanatkarlar odasına yazacağı yazı ile altınların güncel değerinin tespitini yapar ve takip para alacağı olarak o değer üzerinden devam eder. Lakin ilamda ekstra olarak "aynen iade olmadığı taktirde" denilip bir tutar gösterilmişse icra müdürlüğü altınların iadesinin yapılmaması durumunda gösterilen o değer üzerinden takibi sürdürecektir.