Mesajı Okuyun
Old 12-04-2025, 13:48   #5
imsel

Alıntı:
Yazan Osman Gümüşsoy
Burada küçük bir ekleme de ben yapayım müsaadenizle: Kamulaştırmasız “hukuki el atma” davaları maktu harca tabi olmakla beraber”fiili el atma” davalarında tazminat miktarına göre ıslahla birlikte nisbi harcın tamamlatılması uygulaması devam etmektedir. Tüm kamulaştırmasız el atma davaları için maktu harç alınıyor gibi yanlış anlaşılmaya yol açılmaması adına affınıza sığınarak bu notu eklemek istedim. Saygılarımla.
osman bey teşekkürler.biz daha önce idare mahkemesinde hukuki el atmadan dava açtık (2020 de)lakin keşifte resmi olmayan, halkın kullandığı ve belediyenin bu sebeple asfalt döktüğü bir yolun olduğunu gördü mahkeme.bu yol resmiyette yok.bu sebeple bilirkişi raporuna dayanarak bu parselde hem hukuki el atma hem de fiili el atma var asliye görevli diyerek görevden reddetti.2022 yılında kanun değişmiş ve her ikisinde de asliye görevli olmuş.biz de şimdi belediyenin de haberi ile bu fiili yolu kapattık.asfaltı da bekoyla söktüreceğiz.yani sadece hukuki el atmadaki yol kalacak resmi olarak.fiili yol kapanmış olacak.bu sebeple hukuki el atmadan açıyorum.bu haliyle doğru mu açıyorum, harç maktu o zaman değil mi? yine ret yemek istemiyorum.saygılar