Konu
:
hukuki el atma davasında dava değeri-harç?
Mesajı Okuyun
10-04-2025, 21:51
#
4
Osman Gümüşsoy
Alıntı:
Yazan
Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;
1- Dava türü olarak; "Kamulaştırmasız el atma nedeniyle ecrimisil" seçtiğinizde dava değeri yazabilirsiniz. Dava türünü farklı seçtiğinizde sorun olmaz, dilekçenizde ne yazdığınız önemli.
2- Dava değeri girmediğinizde tutacak harç ile 20.000 TL girdiğinizde tutacak harç aynı. Bu nedenle girdiğiniz değerin de pek önemi yok. Dilekçenizde ne yazdığınız önemli, tapu iptali tescil diye seçseniz de dava değerini 20.000 yerine 2.000 girseniz de, dilekçenizde ne belirttiğinize bakılır.
3- Kamulaştırmasız el atma davaları maktu harca tabi. AYM bu konuda karar vermiş ve düzenlemeler yapılmıştı diye hatırlıyorum.
https://iidb.adalet.gov.tr/Resimler/...Harc%C4%B1.pdf
Burada küçük bir ekleme de ben yapayım müsaadenizle: Kamulaştırmasız “hukuki el atma” davaları maktu harca tabi olmakla beraber”fiili el atma” davalarında tazminat miktarına göre ıslahla birlikte nisbi harcın tamamlatılması uygulaması devam etmektedir. Tüm kamulaştırmasız el atma davaları için maktu harç alınıyor gibi yanlış anlaşılmaya yol açılmaması adına affınıza sığınarak bu notu eklemek istedim. Saygılarımla.
Osman Gümüşsoy
Üye Kimliği
Osman Gümüşsoy İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Osman Gümüşsoy İsimli Üyeye Email Gönderin
Osman Gümüşsoy İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın