Konu
:
Trafik kazası nedeniyle haklı fesih
Mesajı Okuyun
04-04-2025, 11:04
#
4
Av.CengizEge
Alıntı:
Yazan
Balkesavukat10
Çok teşekkür ederim görüşleriniz için. Kaskodan dosya henüz açılmadı dolayısıyla henüz hasar bedeli de tespit edilmedi. Elimizde yalnızca trafik kazası tespit tutanağı var meslektaşım. Şoför yüzde yüz kusurlu. Dediğiniz gibi kusur ve zararın miktarının tespit edilmesi ve akabinde fesih yoluna gidilmesi daha sağlıklı fakat işveren bir an önce fesih yoluna gitmek istedi çünkü işçi bu sefer çalışmaya devam etmek istediğinde işverenin onu çalıştırmaması işçiyi haklı konuma getirebilir diye düşündüm. Araçtaki masraf 1 milyon TL'nin üzerinde ve gelecek raporun da bir aylık ücreti aşacağı aşikar diye düşünerek ben de ilgili maddeden feshinin yapılmasını ilettim.Umarım hata etmemişimdir, ekspertiz raporunun ve kusur durumunun aksi yönde gelmesi mümkün olmadığından ve işçi çalıştırılmak istenmediğinden böyle bir yol izledik meslektaşım.
Dışarıdan bir bilirkişiden (Sigorta Tahkim Komisyonunda görevli vs.) hızlıca rapor aldırarak o belgeye istinaden işlem yapmanızı tavsiye ederim. Trafik bilirkişileri ve araç değer bilirkişileri oluyor. Aksi halde kaskonun atayacağı bilirkişiyi bekleyeceksiniz. Detaylı bir rapor aldırıp işlem yapabilirsiniz asgari tarifeden ücretlendirirler büyük ihtimalle.
Av.CengizEge
Üye Kimliği
Av.CengizEge İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.CengizEge İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.CengizEge İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın