Mesajı Okuyun
Old 03-04-2025, 18:43   #1
av.irem.

Varsayılan Değer kaybı, teminat limitinin tükenmesi ve ıslah

Değerli üstatlarım merhaba, 2024 yılı aralık ayında müvekkilin karıştığı bir kaza sebebiyle 2025 yılı şubat ayında Sigorta Tahkim Komisyonu’na değer kaybı başvurusunda bulundum. Karşı taraf sigorta şirketi başvuru öncesi talep etmiş olduğum tutarın 65.000 TL kısmını tarafıma ödedi. Eksik ödeme sebebiyle STK’ya başvurmuştum. Müvekkil, aracını kaskodan yaptırdığı için ben başvuru yaptıktan bir buçuk ay sonra karşı yan sigorta şirketi tarafından kaskoya rücuen tazminat adı altında 135.000 TL ödeme yapılmış ve poliçe limiti 200.000 TL olduğundan limitin tükendiği şeklinde dosyaya beyan gönderilmiş. Sorum şu; ben değer kaybı için başvurduktan sonra kötüniyetli şekilde poliçe limitini tüketmek amacıyla kaskoya ödeme yapıldığı şeklinde beyanda bulunabilir miyim? Bilirkişi raporu doğrultusunda dosyayı ıslah etmeli miyim, dosya açıldıktan sonra kaskoya ödeme yapıldığı için lehimize karar verilmesi mümkün mü? Başvurum sırf bu yüzden reddedilecekse müvekkil vekalet ücreti ödemek zorunda kalır diye düşünüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.