Konu
:
Altın Alacağı Harç Hesabı
Mesajı Okuyun
20-03-2025, 15:13
#
3
Toy Avukat
Alıntı:
Yazan
Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım merhabalar;
Öncelikle ev eşyaları mal rejimi alacağı içerisinde talep ediliyor diye biliyorum. Neden onun için ayrı bir dava, talep ve harç istendi?
Altınlar için ise; ayrı bir harç yatırmanız gerekiyor. Bu da dava değerine göre değişir. Genelde belirsiz alacak olarak düşük miktarda açtığımızdan; maktu harç yatırıyoruz.
Tüm bunları mahkeme kalemi ile görüşebilirsiniz. Hatta harçları falan uyap'a tanımlamalarını rica ederseniz, onun üzerinden yatırırsınız, böylelikle içiniz de rahat eder.
Musa Bey merhabalar öncelikle çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Ev eşyaları konusunda inanın benim de bir fikrim yok. Kaleme sordum onlar da bilmiyor ne yatıracağımı ne yapacağımı
Altınlar için de biz dava dilekçemizde harca esas değeri 500,00-TL olarak gösterdik fakat şu an mahkeme talebi doğrultusunda kalem kalem altınların ayar ve gramını belirteceğiz. Bu şekilde bir belirlemeden sonra davayı hala belirsiz alacak olarak açıp yine 500,00-TL üzerinden harç yatırabilir miyim acaba?
Tüm bunları mahkeme kalemiyle de görüştüm fakat maalesef onlar da hiçbir şey bilmiyorlar.
Toy Avukat
Üye Kimliği
Toy Avukat İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Toy Avukat İsimli Üyeye Email Gönderin
Toy Avukat İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın