16-03-2025, 19:55
|
#1
|
|
İki suç için şikayetçi olunmuşken tek suç için iddianame verilmesi
Herkese selamlar,
Bir müvekkilim BTM ile giderilebilecek şekilde yaralanmış, ardından da polise gideceğini söylediği için evin dış kapısı kilitlenip anahtar alınmak suretiyle 4-5 dakika kadar evden çıkmasına izin verilmemiştir.
Biz de darp raporu ve anahtarın alındığı, evden çıkarılmadığı anların suçu doğrudan gösteren video kaydını da sunarak kasten yaralama ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma suçları için şikayetçi olduk.
Savcılık dosyayı itirazlarımıza rağmen yalnızca BTM yaralama için uzlaşmaya gönderdi, ardından iddianameyi de yalnızca yaralama için düzenledi. Biz KYOK vb. sonuçlar doğuran, itiraza açık kararlar verilmeden dosyadan bir fiilin çıkarılmasının mümkün olmadığından bahisle iddianamenin iadesi talepli bir dilekçe verdik fakat mahkeme iddianameyi kabul etti.
Oluşan sonuç gerçekten rahatsız edici, hiçbir itiraz hakkı doğurulmadan şikayetçi olduğumuz video kayıtlı bir fiil, tamamen yok sayıldı. Nasıl bu şekilde hareket edildiğini anlamış değilim.
Şimdiki düşüncem hürriyetten yoksun kılma suçu için tekrardan şikayetçi olmak, bu durumda mecbur SYOK veya KYOK kararı verilmesi gerekir, en azından şikayetimiz dikkate alınır diye düşünüyorum. Bu keyfiyet neye dayanmaktadır? Şimdiki rotam ne olmalıdır? Fikir ve görüşlerinizi merakla beklemekteyim. Saygılarımla.
|